,,Productivitatea a crescut, nivelul de stres a scăzut”, a declarat Andrew Barnes, directorul executiv al Perpetual Guardian.
Experimentul a început în luna martie și le-a permis tuturor celor 240 de angajați să muncească timp de doar patru zile pe săptămână, fără să li se micșoreze salariul.
O echipă de cercetători de la Auckland University a monitorizat experimentul pentru a evalua impactul asupra angajaților.
,,Am constatat o creștere masivă a implicării personalului și a gradului de satisfacție referitor la munca pe care o desfășoară, creșterea masivă a intenției angajaților de a lucra în continuare pentru aceeași companie și nu am observat niciun semn de scădere a productivității”, a spus Barnes pentru New Zealand Herald.
Înainte, doar 54% dintre angajați erau mulțumiți de echilibrul dintre viața profesională și cea de familie, numărul acestora a urcat la 78% în timpul perioadei în care programul a fost redus la patru zile lucrătoare.
Experimentul s-a axat pe faptul că firma plătea pentru productivitate în loc de timp lucrat.
,,Echipa de conducere a declarat că nu a existat nicio schimbare majoră în productivitatea de dinainte și din timpul experimentului”, a spus Barnes.
Datele statistice au arătat chiar o mică creștere în productivitatea celor mai multe dintre echipe.
Directorul companiei Perpetual Guardian intenționează să lanseze o dezbatere mai amplă pe întreaga piață de muncă din Noua Zeelandă.
”Aș sfătui fiecare companie din Noua Zeelandă să încerce acest experiment, să vadă cum merge”, a mai spus acesta.
Foto: Hepta